Monday, August 20, 2012

Kohtaamisia Intian kanssa


Seminaari Tampereen yliopistossa 30.11.2012, klo 10.

Intia on vastakohtien ja moninaisuuden maa. Intia kiehtoo ja pelottaa. Intia on ihana, Intia on haaste. Mitä tapahtuu kun suomalainen tutkija kohtaa Intian? Kutsumme "Kohtaamisia Intian kanssa" -seminaariin tutkijoita, joiden tutkimukset tai intressit liittyvät Intiaan tai intialaisiin. Esitykset voivat käsitellä monenlaisia kohtaamisia.

Millaisia kohtaamisia tapahtuu intialaisten ja suomalaisten tutkijoiden välillä? Millaisia ovat arkipäivän kohtaamiset Intiassa tai Suomessa? Miten intialaiset ja länsimaalaiset tutkimusperinteet ja -tavat kohtaavat? Miten tapahtuu yliopistojen toimintatapojen kohdatessa?

Tarkoitus ei ole essentialisoida Intiaa ja Suomea tai itää ja länttä, vaan luoda keskusteluareena, jossa erilaisia Intiaan ja Suomeen liittyviä kohtaamisia (tai niiden puutetta) tarkastellaan eri näkökulmista. Paperit voivat käsitellä empiirisiä kohtaamisia tai pohtia kohtaamisia abstraktimmalla tasolla. Kuka kohtaa kenet, mistä lähtökohdista ja missä asemassa? Mikä kohtaa vai kohtaako mikään? Mitä kohtaamisissa tapahtuu ja mitä niistä seuraa?

Seminaari järjestetään Tampereen yliopistossa Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikössä perjantaina 30.11.2012 klo 10 alkaen.  Seminaarin pituus riippuu osanottajien määrästä. Lähetä abstraktiehdotuksesi (korkeintaan 200 sanaa) omasta esityksestäsi 1.10.2012 mennessä mari.korpela@uta.fi ja jukka.jouhki@jyu.fi. Ilmoitamme hyväksytyille 8.10.2012 mennessä.

Seminaari on maksuton, mutta osallistujat maksavat itse omat matkakulunsa.
PÄIVITYS 9.10.2012: ABSTRAKTIT ON NYT LUETTAVISSA TÄSTÄ.

No comments:

Post a Comment